Altijd Bereikbaar
ook als u er zelf niet bent

Bel onze Virtual Balie
Wij nemen altijd op

Altijd Bereikbaar ,
ook als u er zelf niet bent

Bel onze Virtual Balie
Wij nemen altijd op

Antwoordservice

Antwoordservice
Altijd bereikbaar, altijd professioneel

 
Balieservice

Balieservice
Virtuele receptiediensten die indruk maken

 
klantenservice

Klantenservice
Uitzonderlijke ondersteuning, elke dag weer

 

Welkom bij Virtual Balie:
Uw partner in professionele klantenservice

In onze snel veranderende, digitale wereld is één ding onveranderd gebleven: de ongeëvenaarde waarde van uitstekende klantenservice. Bij Virtual Balie begrijpen we dit en bieden we op maat gemaakte oplossingen die uw bedrijf helpen bloeien.

Eddy’s ‘angels’ maken het verschil!

De drijvende kracht van Virtual Balie is sinds 2010 Eddy Ramos. In SterkR – het magazine van MKB Rotterdam Rijnmond – vertelt hij hoe hij met zijn Angels voor ondernemers telefonische bereikbaarheid verzorgt.

Uw drie-stappenplan naar succes met Virtual Balie

Neem contact op:

Voel de last van klantenservice drukken? Bereik ons vandaag nog en zet de eerste stap.

Samen maken we een plan:

We analyseren samen uw uitdagingen en creëren een strategie die perfect aansluit bij uw bedrijfsbehoeften.

Geniet van onze service:

Vertrouw uw klantenservice aan ons toe en richt u op wat u het beste doet: ondernemen en uw bedrijf laten groeien.

Wat wij voor je kunnen doen

Telefonische bereikbaarheid verzorgen

De klantenservice optimaliseren

Notities maken en/of doorverbinden

Beantwoorden van mails/chat

Receptie op afstand met FAQ

Verwerken van post-retours

Telefonische bereikbaarheid verzorgen

De klantenservice optimaliseren

Notities maken en/of doorverbinden

Beantwoorden van mails/chat

Receptie op afstand met FAQ

Verwerken van post-retours

TESTIMONIALS

Stichting B4 Nature

De Stichting B4Nature beveelt de Virtual Balie van harte aan. Als Non-Profit Stichting missen we op deze manier nooit een oproep. De professionele medewerkers van Virtual Balie, naar waarheid “Ängels” genoemd, beantwoorden niet alleen perfect en vriendelijk onze telefoontjes, ze geven zelfs onze contacten en klanten antwoord op de meest voorkomende vragen! Eindelijk krijgen we binnen de minuut een transcriptie van het telefoontje een mail. FMC heeft ons geholpen onze Foundation te ontwikkelen!

Peter Schallenberg

Zoetermeer

Henk Kuiper Webs

Virtual Balie doet wat ze beloven! Ik hoef mij geen zorgen te maken over mijn bereikbaarheid. Zoals ze zelf al zeggen “Altijd bereikbaar, ook als u er zelf niet bent! Ideaal als je, zoals ik, regelmatig onderweg bent!

Henk Kuiper

Capelle a/d IJssel

Asha Fotografie

Mijn telefoontjes worden beantwoord, met een glimlach, want dat vind ik belangrijk. Als ik in een shoot zit, in gesprek ben of eens geconcentreerd wil werken, kan ik dat ongestoord doen.
Letterlijk van elk telefoontje krijg ik bericht, ook bij geen terugbelnotitie zie ik wie mij gebeld heeft en dat vind ik fijn. Dankzij de angels van FMC Virtual Balie. Want zij nemen altijd op.
Wij zijn heel blij met hen. Dank, lieve angels!

Asha Gaalman Fotografie

Rotterdam

CaterMaat Koffie

Extra voordeel van Eddy’s Virtual Balie:

Wanneer ik niet bereikbaar ben weet ik gewoon dat ik bereikbaar ben en dat geeft een prettig gevoel en geen stress aan gemiste telefoontjes. Tijdens de vakantie is nog prettiger. Ik kan nu genieten van mijn vakantie met de wetenschap dat ik gewoon bereikbaar ben en een email ontvang waardoor ik de klant toch te woord kan staan maar dan op het moment dat het mij uitkomt. Tevens is de klant dan nog extra blij omdat ik toch nog antwoord.

Marcel Oostrom

Schiedam

Meedoen in Rotterdam

St. Meedoen in Rotterdam werkt een tijd samen met FMC. We zijn erg tevreden met de bereikbaarheid en de dienstverlening. Onze klanten worden snel te woord gestaan en krijgen goede informatie. Lastige situaties worden naar ons doorverbonden of ontvangen wij een terugbel notitie. Overweeg u ook om een telefoondienst in te huren, vraag dan een gesprek aan met Eddy. Hij verplaatst zich goed in de situatie van het bedrijf en komt met de oplossing!

Caroline Mahutte

Rotterdam

Oudebeek Beleggen

Als zzp-er is het voor mij niet altijd mogelijk om de telefoon op te nemen. En dat is vervelend.  Maar nu met Virtual Balie als ik even niet gebeld wil worden schakel ik mijn mobiele telefoon door naar  FMC Virtual Balie en er wordt professioneel opgenomen.  Super handig! Ik dacht altijd dat zo’n professionele telefonische antwoordservice onbetaalbaar zou zijn. Helemaal niet! Ik raad iedereen aan die, net als ik, geen gesprekken wil missen om contact op te nemen met de angels van FMC Virtual Balie.

Joop Oudebeek

Dordrecht

Mo2vation

De bereikbaarheid van Virtual Balie is gewoon top, maar hoe kan het ook anders als dit hetgeen is waar zij voor staan. “ongestoord naar de top, de angels van Virtual Balie nemen áltijd op!”. De angels zijn vriendelijk, duidelijk en weten  elk telefoontje goed af te handelen. Zij nemen heel de dag telefoontjes aan van verschillende bedrijven, maar toch is hier niks aan te merken in kennis en professionaliteit. Ik zou iedereen dit aanraden. Het is zeker de moeite waard en het kan zelfs extra inkomsten opleveren, want wanneer jij een telefoontje mist kan je ook de omzet hiervan mislopen.

Gillian de Bruin

Rotterdam

Linpro

Wij maken gebruik van FMC, al onze telefoons zijn doorgeschakeld naar ons Virtual Balie. Tot een jaar geleden zaten wij geheel in de stress, en toen sprong Eddy Ramos voor ons in de bres. Wij zijn maar een klein bedrijf, en dan is de telefoon vaak een ondergeschoven kind. Eddy ontzorgt ons nu van de telefonische bereikbaarheid. Wij kunnen ongestoord rustig verder bouwen, zonder dat de klanten er iets van merken. Wij zijn u altijd bereikbaar en de terugkoppeling van de angels zijn erg accuraat. Alle bedrijven zou ik dit aanraden.  Bedankt Eddy en jouw angels.

Michael en Rick

Beesd Gelderland

Albeda College

“FMC Virtual Balie is een goed leerbedrijf voor onze studenten. Zeer professioneel. Eddy kennen wij als een klantgerichte, zeer gedreven en prettige partner om mee samen te werken.”

Gerrie Wardenier

Rotterdam

MR Beveiliging.nl

Met FMC is het altijd fijn samenwerken. Er is persoonlijk contact en als we een wijziging hebben of door willen voeren is dat altijd op een hele korte termijn geregeld. Als er een urgent telefoongesprek binnenkomt zijn ze ook zeker niet te beroerd om ons op alle mogelijke manieren te bereiken. Voor ons is FMC Virtual Balie de optimale doorverbindservice en hopen nog jaren met ze samen te werken.

Marcel Randshuizen

Hillegom

Over ons

In de huidige snelle en competitieve zakenwereld worstelen veel bedrijven met het efficiënt beheren van hun klantenservice. Bedrijven raken regelmatig overweldigd door de hoeveelheid aan klantinteracties. Dit beïnvloed de kwaliteit van de klantenservice en daarmee de algehele klanttevredenheid en bedrijfsprestaties negatief.
Elke dag is het weer de uitdaging om continu bereikbaar te zijn, snel en adequaat op alle klantvragen te reageren en tegelijkertijd een prettige en positieve klantbeleving te bieden. Gevolg van deze gemiste oproepen zijn ontevreden klanten en uiteindelijk gemiste zakelijke kansen.

De oplossing

Onze oplossing is een uitgebreide, professionele klantenservice die antwoordservice, balieservice en gespecialiseerde klantondersteuning omvat. We bieden u met onze antwoordservice de mogelijkheid om 24/7 bereikbaar te zijn. Onze virtuele balieservice zorgt ervoor dat alle interacties met uw bedrijf positief en zelfs memorabel zijn. Onze klantenservice gaat verder; we begrijpen de individuele behoeften van uw klanten. Dit alles wordt ondersteund door moderne technologie en een team van ervaren professionals.

Na gebruik van onze dienst ervaren onze klanten een significante verbetering in hun klanttevredenheid en bedrijfsefficiëntie. De directe resultaten omvatten:

Een sterke daling in gemiste oproepen en onbeantwoorde klantvragen.

Verhoogde klanttevredenheid door snelle, efficiënte en persoonlijke service.

Positieve eerste indrukken dankzij professionele balieservice.

Verbeterde bedrijfsprestaties als gevolg van een efficiëntere klantenservice en hogere klantloyaliteit.

Meer tijd en middelen voor bedrijven om zich te richten op groei en kernactiviteiten in plaats van op dagelijkse taken van de klantenservice.

Kortom, door samen te werken met ons kunnen bedrijven zich verzekeren van een hoogwaardige klantenservice: dit zal leiden tot een betere klantbeleving, hogere klantloyaliteit en uiteindelijk tot een groeiende en bloeiende onderneming.

Hoe kunnen wij u helpen?

Om uw bereikbaarheid te verbeteren